Opti-flor start met bouw van duurzame kas

Opti-flor start met bouw van duurzame kas

Opti-flor zet een grote stap voorwaarts in duurzaamheid met de bouw van een hypermoderne kas, waarbij de focus ligt op milieubewustzijn en hoogwaardige kwaliteit. Op vrijdag 31 mei 2024 is de eerste paal geslagen die de start van de bouw markeert. Naar verwachting is de kas gereed voor productie in het najaar van 2025.

Samen met haar medewerkers werd op feestelijke wijze stilgestaan bij deze bijzondere mijlpaal. De eerste paal werd geslagen door Paul Kortekaas, al vele jaren een vernuftig technische man binnen Opti-flor en betrokken bij vele nieuwbouwprojecten.  Na het slaan van de heipaal werd er geproost en genoten van een hapje en een drankje.

De duurzame kas van morgen heeft zeer geavanceerde faciliteiten en is uitgerust met 100% LED-verlichting, warmtepompen, koude- en warmtebronnen en speciaal energiebesparend glas. Zij belichaamt hiermee de visie van Opti-flor op innovatie en milieuverantwoordelijkheid. Energie-efficiëntie staat op de voorgrond: het gebruik van geothermie, warmtepompen en koude- en warmtebronnen zorgen voor een geoptimaliseerd energiebeheersingssysteem, terwijl speciaal energiebesparend glas de warmte binnenhoudt en de behoefte aan externe energiebronnen minimaliseert. De kas zal volledig worden verlicht met LED-verlichting, waardoor het energieverbruik en Co2 uitstoot aanzienlijk wordt verminderd.

Met een toewijding aan 100% biologische gewasbescherming, zal Opti-flor’s nieuwe kas een veilige en gezonde omgeving bieden voor planten, waarbij het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen tot een minimum kan worden beperkt. Insectengaas in de luchtramen beschermt de gewassen tegen ongewenste indringers, terwijl het behoud van natuurlijke ecosystemen wordt bevorderd.

 

Bron:

Deel artikel