Effectieve aanpak van meeldauw zonder residu

Effectieve aanpak van meeldauw zonder residu

Fado is al vaker bewezen als een belangrijk wapen in de strijd tegen meeldauw. Dankzij het preventieve werkingsmechanisme maakt Fado het gewas robuuster en minder vatbaar voor meeldauw, zo laat Nufarm weten.

"Wanneer dit vitalere gewas vervolgens wordt behandeld met andere middelen, kan meeldauw eenvoudiger onder controle worden gehouden. Het resultaat is een gezonder gewas dat minder gevoelig is voor zowel meeldauw als vruchtrot (Botrytis), wat leidt tot minder residuen op het eindproduct en een beter verhandelbaar product", aldus Nufarm.

"Fado kan al vroeg tijdens de opkweek van het gewas worden ingezet. Planten die met Fado worden behandeld, groeien sneller dan onbehandelde planten. De verbeterde bladstand zorgt voor een betere verdamping, waardoor de plant makkelijker voedingsstoffen kan opnemen en transporteren. Het resultaat is een sterker en gezonder gewas vanaf het begin van de teelt."
 
Schoon gewas en een volle toolbox
Een van de grote voordelen van vroegtijdig gebruik van Fado is dat de plant al vroeg een natuurlijke barrière tegen meeldauw opbouwt. Deze natuurlijke afweer helpt de teelt schoon af te sluiten, terwijl er nog altijd voldoende andere middelen beschikbaar blijven om indien nodig later in te zetten.

Bron:

Deel artikel