HiBreeding en PerlaNova gaan samenwerken

HiBreeding en PerlaNova gaan samenwerken

HiBreeding gaat een samenwerking aan met PerlaNova. Beiden zijn veredelaar op het gebied van hortensia’s. Doel van deze samenwerking is de rassen van My Beautiful, het eigen merk van PerlaNova, verder op de kaart te zetten. Tijdens FlowerTrials 2024 zijn de My Beautiful variëteiten voor het eerst te zien als onderdeel van het HiBreeding assortiment. Deze rassen zijn een toevoeging aan het bestaande HiBreeding portfolio.

HiBreeding en PerlaNova slaan de handen ineen om klanten het beste van twee werelden te bieden op het gebied van hortensiarassen. Mike van Schie – Product Manager van HiBreeding vertelt: “Samen hebben we de missie om het uitzonderlijke assortiment van PerlaNova op de wereldmarkt te introduceren. De variëteiten van My Beautiful zijn een waardevolle toevoeging aan het bestaande productassortiment van HiBreeding.”

De eerste stap in deze samenwerking is al eerder dit jaar gezet. Carlo Hoogendoorn, mede-eigenaar PerlaNova: “In maart dit jaar zijn Martijn Hoogendoorn en ik met Mike van Schie en Robin van Dijk van HiBreeding bij verschillende kwekers in Amerika geweest om de nieuwe rassen in ons assortiment te presenteren en dat werd erg goed ontvangen. Samenwerking zit in ons DNA en daarom zijn we erg trots op deze nieuwe stap, wat zowel PerlaNova als HiBreeding naar een hoger niveau tilt.”

PerlaNova Breeding
PerlaNova Breeding is een baanbrekend bedrijf, gespecialiseerd in de veredeling van zowel snij- als pothortensia's onder de merknaam My Beautiful. Deze hortensia's staan bekend om hun onderscheidende kleurpatronen en trekken moeiteloos de aandacht. PerlaNova's toewijding ligt in het selecteren en veredelen van variëteiten die aansluiten bij de laatste trends en eisen van zowel telers als consumenten, om zo een harmonieuze mix van schoonheid en aantrekkingskracht op de markt te garanderen.

HiBreeding
HiBreeding is een nieuwe naam. Maar wel één met een lange geschiedenis. HiBreeding bundelt de jarenlange ervaring en expertise van twee bekende namen in de sector: Sjaak van Schie B.V. en The Mastergrowers. HiBreeding richt zich op de ontwikkeling van nieuwe genetica van Hydrangeas. HI staat voor Hydrangea Innovation. Eigenschappen waar HiBreeding op focust zijn stevigheid, vertakking, knopvorming en bloemgrootte.

Bron:

Deel artikel