Jeroen Haas nieuwe voorzitter Seed Valley

Jeroen Haas nieuwe voorzitter Seed Valley

Na jarenlang actief te zijn geweest in het bestuur is Jeroen de Haas onlangs benoemd tot voorzitter van Seed Valley. Met meer dan veertig jaar ervaring in de zaadsector, brengt De Haas een schat aan kennis en expertise mee naar zijn nieuwe rol.

De Haas is geen onbekende in de wereld van zaden. Hij heeft zijn sporen verdiend in de sector, onder andere 15 jaar als commercieel directeur bij De Groot en Slot, een van de partnerbedrijven van Seed Valley. Daarnaast was hij vanaf de oprichting nauw betrokken bij Seed Valley als bestuurslid en penningmeester.

Zijn jarenlange ervaring en diepe betrokkenheid bij Seed Valley maken hem de ideale persoon om het bestuur als voorzitter te leiden in een tijd van groei en innovatie. “Ik ben vereerd om deze rol te mogen vervullen,” zegt De Haas. “Seed Valley staat voor de toekomst van de zaadsector en ik ben enthousiast om samen met het bestuur en het team te werken aan verdere versterking van onze positie. We staan aan de vooravond van een periode vol kansen, en ik kijk ernaar uit om onze toekomstplannen voor de komende jaren te realiseren.”

Zijn benoeming komt op een belangrijk moment, waarin Seed Valley haar strategische koers aan het herzien is. Ook is het bestuur versterkt met nieuwe leden, waaronder Jan Willem Griep (Syngenta) als penningmeester en Han Botterhuis (Incotec) en Rick van Zoeren (Bayer) als bestuursleden. Samen met de andere bestuursleden en het team van het programmabureau zetten zij zich in om de positie van Seed Valley in de markt te versterken en vormen zij een solide basis voor de toekomst.

Over Seed Valley
Nederland is wereldwijd koploper als het gaat over de ontwikkeling van nieuwe groente- en bloemenrassen en bijbehorende technologie. Seed Valley is de aanduiding voor het wereldwijde centrum voor plantenveredeling en zaadtechnologie, gelegen in het noorden van Noord-Holland. Meer dan veertig innovatieve bedrijven ontwikkelen hoogwaardige rassen en nieuwe technologie voor de groente- en sierbloementeelt. Vanuit hier gaan zaden naar lokale telers over de hele wereld.

Het samenwerkingsverband Seed Valley werd ruim vijftien jaar geleden in het leven geroepen toen de zaadveredelingsbedrijven problemen verwachtten met het aantrekken van voldoende gekwalificeerde medewerkers. Jaarlijks zijn er bij deze bedrijven in Noord-Holland zo’n 400 vacatures. Onder de vlag van Seed Valley worden toekomstige werknemers enthousiast gemaakt om een opleiding en een carrière te kiezen in de zaadindustrie.

Het bestuur van Stichting Seed Valley bestaat uit vertegenwoordigers van het zaadbedrijfsleven en het onderwijs:

  • Jeroen de Haas (voorzitter)      
  • Pieter Gabriëls (secretaris) - Bejo
  • Jan Willem Griep (penningmeester) - Syngenta
  • Allison Thomas - Enza Zaden
  • Jurgen Holtz - Vonk
  • Han Botterhuis - Incotec
  • Rick van Zoeren - Bayer

Bron:

Deel artikel