Structuurwijziging voor One Flora Group

Structuurwijziging voor One Flora Group

One Flora Group maakt bekend dat er vanaf 1 september 2024 een nieuwe wind zal waaien door haar directie- en managementteam. Naast een verandering van leiderschap is ook de organisatiestructuur aangepast om verdere groei en innovatie binnen het bedrijf te stimuleren.

Sinds de oprichting van One Flora Group in 2022, na de fusie van Groenland en L&M Groep, heeft het bedrijf aanzienlijke vooruitgang geboekt. Onder leiding van John Celie en Jan Willem Leeuwenburg als co-CEO’s, en Lennard Leeuwenburg als COO, zijn de groep en al haar bedrijven samengebracht tot een krachtige eenheid die wereldwijd retailers, groothandels en consumenten voorziet van bloemen en planten, rechtstreeks van de bron.

Met de verschuiving in leiderschap zal John Celie met vertrouwen zijn rol als co-CEO overdragen, waarmee hij ruimte creëert voor de volgende generatie leiders. John Celie zal zijn ervaring en expertise blijven inzetten om One Flora Group te ondersteunen en te adviseren. Gedurende de afgelopen dertig jaar heeft John Celie zijn stempel gedrukt op de sierteeltsector. Hij richtte Celieplant op in 1994, startte Groenland in 2012 en was een sleutelfiguur bij de fusie met L&M Groep, waardoor One Flora Group tot stand kwam.

John Celie zegt hierover: "Sinds de oprichting van Celieplant 30 jaar geleden ben ik altijd gefocust geweest op de dag van morgen en heb ik constant gestreefd naar groei, zowel in business als in mensen. Nu is het mijn moment om mijn kennis en ervaring door te geven aan de volgende generatie leiders. Ik ben ontzettend trots op wat we samen hebben neergezet en kijk ernaar uit om in mijn adviserende rol bij te blijven dragen aan het succes en de groei van One Flora Group."

Jan Willem Leeuwenburg, co-CEO van One Flora Group die samen met John Celie het bedrijf gedurende twee jaar heeft geleid, benadrukt: "John heeft ons bedrijf op fantastische wijze geleid. Zijn jarenlange ervaring en streven naar voortdurende verbetering hebben enorm bijgedragen aan de ontwikkeling van One Flora Group tot wat het vandaag is. We zijn dankbaar voor zijn toewijding."
Naast Jan Willem Leeuwenburg zal Lennard Leeuwenburg, voorheen COO, de rol van co- CEO op zich nemen. Nick Tol, voormalig managing director van Ruigrok Groep, wordt benoemd tot Chief Operating Officer (COO). Sven Aertssen, eerder werkzaam als Managing Director Flowers bij One Flora Group, treedt toe tot de directie als Chief Commercial Officer (CCO). Ronald Haarman volgt Sven Aertssen op als Managing Director Flowers. Sam van Tol blijft actief als Managing Director Plants. De voltallige directie van One Flora Group bestaat uit: Jan Willem Leeuwenburg (co- CEO), Lennard Leeuwenburg (co-CEO), Sven Aertssen (CCO), IJsbrand Guijt (CSO), Maarten Ober (CFO), en Nick Tol (COO). In lijn met de veranderingen in leiderschap heeft One Flora Group haar organisatiestructuur aangepast met als doel een nog transparantere, efficiëntere en duurzamere bloemen- en plantenketen te creëren. Bij One Flora Group wordt dit 'Next level floriculture' genoemd, waarbij zij nog intensiever samenwerken met kwekers en klanten om de hele sierteeltsector naar een hoger niveau te tillen.

Bron:

Deel artikel